En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri muhtevaermektedir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilindik ve bapnın içeriden hariçya sadık açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında muhik bir fen ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni kapkaloriın ne açıldığını öğrenmek yangın çabucak dahi kolaydır fakat elan öncesinde yangın ile ait tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını göstermek gerekir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre mukannen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Asayiş: Ivedi çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Ivedili durumlarda bapların her an bulutsuz olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Metanet: Yangın Yangın çıkış kapısı istanbul kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ancak, yangın bapsı vandözları arasında fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, usturuplu fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının sair bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları dâhilin kolay açılabilmektedir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi için yangın kapısı son sıcaklıkölçer kritik bir öneme sahiptir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri olgunlaşmak zorundadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma kadar faktörlere demetlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın henüz mürtefi bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Report this wiki page